Nintendos fascinerande historia
Gaming

Nintendos fascinerande historia

För er där ute som kanske inte känner igen namnet, ni känner honom förmodligen bättre som (en av) skaparna av Donkey Kong, Super Mario Bros. och The Legend of Zelda. Även om han inte kan överösas med all äran för de spelen själv, var det hans bidrag att koncentrera sig på spelet snarare än höga poäng, och använda ett icke-linjärt tillvägagångssätt, som så småningom gjorde dessa spel till de banbrytande klassikerna de blev .

Han hämtade sin inspiration från sina upplevelser som pojke som gallivant runt Kyoto, där han utforskade närliggande fält, skogar och grottor; varje spel han arbetade med förkroppsligar denna känsla av utforskande.

“När jag var barn”, sa Miyamoto, “vandrade jag och hittade en sjö. Det var en överraskning för mig att snubbla på den. När jag reste runt i landet utan karta, försökte hitta min väg, snubblade på den. fantastiska saker när jag gick insåg jag hur det kändes att gå på ett äventyr som detta.”

Till toppen av denna upplevelse gav hans familjs hem med dess labyrint av skjutdörrar den nödvändiga inspirationen till Zeldas labyrintiska fängelsehålor. (Via “The History of Zelda” nås via Gamespot).

På tal om banbrytande… i all denna spänning över ikoniska karaktärer, kommer vi en bit före oss själva här. Låt oss backa lite för att ta en titt på systemet som skulle ge dessa skapelser en plattform för att verkligen skina…

Posted By : Data Keluaran SGP